A NYEOMSZSZ partneri kapcsolatokat ápol mindazokkal a magyar szervezetekkel, pártokkal, társadalmi csoportosulásokkal, szellemi műhelyekkel, amelyek egyetértenek és elfogadják szövetségünk céljait. Az évek során több olyan szervezettel álltunk partneri viszonyban, amelyek mára már elvesztették létjogosultságukat, de az adott időszakban kiemelkedő jelentőséggel bírtak: HTMH, HTMSZF.

Ugyanakkor az utóbbi időben mind Magyarországon, mind a határokon túl bővítettük együttműködésünket mindazokkal a nemzeti elkötelezettségű szervezetekkel, amelyek résztvevői a MÁÉRT és a Diaszpóra Tanács üléseinek.

Kiemelt partnereink közé soroljuk:
Nemzeti Regisztert
Bethlen Gábor Alapot
Nemzetpolitikai Kutatóintézetet
Bécsi Naplót

Külhoni Magyar SajtószolgálatotA Latin-Amerikai Országos Magyar Szervezetek Szövetségével - LAMOSZSZ, valamint az Észak-Amerikai Magyar Szervezetek Szövetségével együttműködési szándéknyilatkozatot is kötöttünk.

Természetes partnerünk Nyugat-Európa egyetlen magas színvonalú szellemi műhelye, a kétévenként Felsőpulyán (Oberpullendorf, Ausztria) megrendezett "Kufstein" Tanácskozás, amelynek társszervezői vagyunk.

A DunaTV riportfilmjei a XII. "Kufstein" Tanácskozásról (2012. szeptember 8-9.):

Magyar örökség nyugaton 1. rész
Magyar örökség nyugaton 2. rész